Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Vores favorit bolognese
Opskrift på vores favorit bolognese/kødsauce
Ret
Hovedret
Køkken
Italiensk
Keyword
Bolognese, Kødsauce, Kødsovs
Samlet tid
3
timer
timer
Antal
6
Personer
Forfatter
Dianna
Ingredienser
1
kg
hakket oksekød
3
store løg
3
gulerødder
2-3
stængler
bladselleri
6
fed
hvidløg
1
håndfuld
friske basilikumblade
150
g
tomatkoncentrat
3
ds
hakkede tomater
2
dl
rødvin
1/2
tsk
rosmarin
1/2
tsk
timian
1
tsk
oregano
1
tsk
basilikum
1/2
dl
olivenolie
Salt og peber
Andet
Pasta efter ønske
Revet parmesan
Sådan gør du
Blend løg, selleri, gulerødder og hvidløg til en ensartet masse. Alternativt kan det rives fint.
Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse godt af, gerne 5-10 min, uden det bruner.
Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentrat svitse med et minuts tid.
Hæld rødvinen over og lad det koge igennem så alkoholen brændes af.
Tilsæt de flåede tomater, krydderierne og frisk basilikum og lad nu bolognesen simre i minimum 1 time, men gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
Serveres ved familiens favorit pasta og et godt drys parmesan.
Video