Go Back
+ servings
Spaghetti bolognese - Opskrift på den bedste kødsauce

Vores favorit bolognese

Opskrift på vores favorit bolognese/kødsauce
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 3 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    hakket oksekød

  • 3

    store løg

  • 3

    gulerødder

  • 2-3 stængler bladselleri
  • 6 fed

    hvidløg

  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 150 g

    tomatkoncentrat

  • 3 ds

    hakkede tomater

  • 2 dl

    rødvin

  • 1/2 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    timian

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Andet

  • Pasta efter ønske

  • Revet parmesan

Sådan gør du

  • Blend løg, selleri, gulerødder og hvidløg til en ensartet masse. Alternativt kan det rives fint.
  • Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse godt af, gerne 5-10 min, uden det bruner.
  • Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentrat svitse med et minuts tid.
  • Hæld rødvinen over og lad det koge igennem så alkoholen brændes af.
  • Tilsæt de flåede tomater, krydderierne og frisk basilikum og lad nu bolognesen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
  • Serveres ved familiens favorit pasta og et godt drys parmesan.