Go Back
+ servings
Stegt flæsk i ovn - Opskrift på stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk i ovn - med verdens bedste persillesauce

Opskrift på stegt flæsk tilberedt i ovn serveret med den lækreste persillesauce.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Derudover

  • 24 skiver

    flæsk

  • 1 kg

    kartofler

  • Salt og peber

Persillesauce

  • 500 g kogte kartofler
  • 4 dl

    kogevand fra kartoflerne

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1

    bouillon terning, - jeg bruger grøntsags bouillon

  • 2 spsk

    friskpresset citronsaft

  • 1 stort bdt persille, finthakket - uden stilke, gem dem til kogning af kartoflerne
  • Salt og peber

Sådan gør du

Stegt flæsk

  • Bank flæsket en smule med håndfladen og gnid stykkerne med salt. Salt gerne stykkerne i i god tid, - jeg gør det ofte én 45 min. før, og lader det stå og trække med et viskestykke over.
  • Placer flæsket på en bagerist, sørg for at stykkerne ikke rammer hinanden. Placer risten i ovnen, med en bageplade under, og bag flæske i en forvarmet ovn, i ca. 40 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Vend flæsket en gang undervejs.

Kartoflerne

  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og persillestilke. Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - i ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).

Persillesauce

  • Hæld kogevand, piskefløde, citronsaft, bouillonterning og kartoffel tern i en blender, og blend til saucen er helt glat. Har man en Thermomix kan denne holde saucen varm, ellers hældes saucen i en gryde og varmes igennem.
  • Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere væde.
  • Inden servering tilsætte finthakke persille, saucen varmes godt igennem og er klar til servering.

Noter

Jeg kan godt love at denne persillesauce bliver spist op, så lav rigeligt, den er en sikker vinder.