Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Boller i karry
Opskrift på klassisk boller i karry - en skøn familie favorit.
Ret
Hovedret
Køkken
Dansk
Nøgleord
Familiemad, Karryretter, Mormormad
Samlet tid
1
time
time
Servings
4
Personer
Calories
654
kcal
Author
Dianna
Ingredienser
Kødboller
600
g
hakket svinekød
1
løg, blendet eller finthakket
1
æg
1/2
dl
sødmælk
2
spsk
havregryn eller rasp
Salt og friskkværnet peber
Karry sauce
60
g
smør
4
spsk
hvedemel
4
tsk
karry - karry varierer i smag og styrke, så smag til
1
tsk
gurkemeje
1
æble, skrællet og fint revet (kan undlades)
5
dl
bouillon - kylling, grønt eller kogevand fra kødbollerne
2 1/2
dl
sødmælk (erstat evt. 1 dl med fløde)
1
spsk
citronsaft
Salt og peber
Tilbehør
Ris og evt. kogte grøntsager
Sådan gør du
Kødboller
Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk.
Bring en stor gryde vand i kog - tilsæt et par bouillontern.
Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i det varme vand.
Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
Tag dem op med en hulske og læg dem til side til alle kødboller er færdige.
Karry saucen
Smelt smørret i en gryde, og svits karry og gurkemeje af i et minuts tid ved middel varme.
Tilsæt hvedemel og pisk det godt ind i smørret, - lad det bruse igennem et par minutter imens du pisker.
Tilsæt revet æble, og derefter bouillon, som du pisker i, lidt ad gangen.
Lad saucen koge godt op, og pisk så den ikke brænder på.
Tilsæt mælk/fløde og lad saucen simre videre i 10 minutter - pisk jævnligt.
Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen ønskes tyndere.
Smag til med salt og friskkværnet peber og en smule citronsaft.
Vend kødbollerne i saucen, og lad dem varme igennem.
Server med kogte ris, og evt. dampede grøntsager.
Video
Nutrition
Kalorier:
654
kcal
|
Kulhydrater:
22
g
|
Protein:
33
g
|
Fedt:
48
g
|
Mættet fedt:
22
g
|
Flerumættet fedt:
4
g
|
Enkeltumættet fedt:
19
g
|
Transfedt:
0.5
g
|
Kolesterol:
190
mg
|
Natrium:
693
mg
|
Kalium:
784
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
10
g
|
A-vitamin:
611
IU
|
C-vitamin:
7
mg
|
Kalcium:
153
mg
|
Jern:
3
mg