Opskrift på den bedste cacio e pepe - Cacio e pepe med 5 ingredienser.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword Nem pasta, Vegetar
Samlet tid 15 minutterminutter
Antal 4Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
500g
spaghetti eller linguine
220gparmesan, fintrevet (udskift evt. 80-100 g med Pecorino)
50g
smør
2-3spskolivenolie
2dlpastavand
1tskfriskkværnet peber, smag selv til med mere
Parmesan til toppen
Sådan gør du
Kog pastaen et par minutter mindre end al dente.Imens går du i gang med "saucen" til retten.
Varm olien på en pande, - tilsæt peber og lad det bruse godt i et par minutter.
Skru ned for blusset, tilsæt smørret og lad det smelte og bruse let op.
Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den i smørblandingen på panden.
Tilsæt parmesan og 2 dl pastavand, og vend det hele godt sammen.
Skru en smule op for blusset, og vend pastaen godt rundt på panden til parmesanen er smeltet, og "saucen" cremer omkring pastaen.Lad pastaen tilberede færdigt på panden, - tilsæt evt. mere kogevand hvis der er behov for det.
Smag til sidst retten til med friskkværnet peber og evt. salt.
Server med friskkværnet peber og parmesan på toppen.