Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
De bedste æbleskiver
Opskrift på de bedste æbleskiver. Denne opskrift giver ca. 24 stk
Ret
Dessert
Køkken
Dansk
Samlet tid
1
time
Forfatter
Dianna
Ingredienser
400
g
hvedemel
5
dl
kærnemælk
3
æg
1/2
citron, fintrevet skal og saft heraf
3
spsk
sukker
40
g
smeltet smør
1
tsk
natron
1/2
tsk
bagepulver
1
vaniljestang, kornene heraf
eller 1 1/2 tsk vaniljesukker
1
nip
salt
Smør til stegning
Sådan gør du
Del æggene i hvider og blommer.
Bland mel med sukker, salt, bagepulver og natron og rør kærnemælken i.
Tilsæt æggeblommer, smeltet smør, vanilje, citronskal og saft og rør igennem.
Pisk æggehviderne stive og bland disse i dejen, lidt ad gange, så de ikke klasker sammen.
Smelt lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden, og fyld hvert hul op, gerne så der er en bue på toppen, - på den måde får du flotte runde æbleskiver.
Lad dem bage ved lidt over middel varme og vend dem med en strikkepind eller lignende, når de er fine gyldne.
Prøv ikke at stikke strikkepinden ind i æbleskiven, men vend dem ved at få fat i siden der er bagt, - så kan man fint lige vende dem rundt.