Go Back
Opskrift på de bedste hjemmelavede æbleskiver

De bedste æbleskiver

Opskrift på de bedste æbleskiver.
Denne opskrift giver ca. 24 stk
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    hvedemel

  • 5 dl

    kærnemælk

  • 3

    æg

  • 1/2 citron, fintrevet skal og saft heraf
  • 3 spsk

    sukker

  • 40 g

    smeltet smør

  • 1 tsk

    natron

  • 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1 vaniljestang, kornene heraf eller 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip

    salt

  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Del æggene i hvider og blommer.
  • Bland mel med sukker, salt, bagepulver og natron og rør kærnemælken i.
  • Tilsæt æggeblommer, smeltet smør, vanilje, citronskal og saft og rør igennem.
  • Pisk æggehviderne stive og bland disse i dejen, lidt ad gange, så de ikke klasker sammen.
  • Smelt lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden, og fyld hvert hul op, gerne så der er en bue på toppen, - på den måde får du flotte runde æbleskiver.
  • Lad dem bage ved lidt over middel varme og vend dem med en strikkepind eller lignende, når de er fine gyldne.
  • Prøv ikke at stikke strikkepinden ind i æbleskiven, men vend dem ved at få fat i siden der er bagt, - så kan man fint lige vende dem rundt.