Opskrift på den lækreste hjemmelavede bearnaise sauce, nem og hurtig.
Samlet tid 30minutter
Antal 4Personer
Forfatter Jes Brinch
Ingredienser
175g
æggeblommer
450g
klaret smeltet smør, kølet ned til 50 grader (almindelig smør kan også bruges)
35g
hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
7g
salt
11 bdt frisk estragon, finthakket (alternativt ca. 18 g tørret)
Evt. 1/2 g tørret kørvel
Hvid peber
Sådan gør du
Pisk æggeblommer, eddike og salt sammen i ca. 10 min.
Tilsæt den 50 grader varme, smeltede smør lidt ad gangen under konstant omrøring, til du opnår den rette konsistens.
Tilsæt estragon og kørvel og smag til med hvid peber.
Saucen er nu klar til at servere.
Noter
Når vi laver bearnaise sauce til 2 personer herhjemme laver vi følgende protion:
60 g æggeblommer
150 g smeltet og klaret smør
12 g hvidvinseddike
2 1/2 g salt
1/4 punt frisk estragon, finthakket
2-3 g tørret kørvel
Fremgangsmåden er nøjagtig den samme som ovenstående