Go Back
+ servings
Bearnaise sauce - Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce

Nem og hurtig hjemmelavet bearnaise sauce

Opskrift på den lækreste hjemmelavede bearnaise sauce, nem og hurtig.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 175 g

    æggeblommer

  • 450 g

    klaret smeltet smør, kølet ned til 50 grader (almindelig smør kan også bruges)

  • 35 g

    hvidvinseddike (eller anden lys eddike)

  • 7 g

    salt

  • 1 1 bdt frisk estragon, finthakket (alternativt ca. 18 g tørret)
  • Evt. 1/2 g tørret kørvel
  • Hvid peber

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, eddike og salt sammen i ca. 10 min.
  • Tilsæt den 50 grader varme, smeltede smør lidt ad gangen under konstant omrøring, til du opnår den rette konsistens.
  • Tilsæt estragon og kørvel og smag til med hvid peber.
  • Saucen er nu klar til at servere.

Noter

Når vi laver bearnaise sauce til 2 personer herhjemme laver vi følgende protion:
60 g æggeblommer
150 g smeltet og klaret smør
12 g hvidvinseddike
2 1/2 g salt
1/4 punt frisk estragon, finthakket
2-3 g tørret kørvel
Fremgangsmåden er nøjagtig den samme som ovenstående