Go Back
+ servings
Hirsechips - Opskrift på chips lavet af hirseflager

Hirsechips - Chips af hirseflager

Opskrift på super lækre hirsechips, - chips af hirseflager.
Denne opskrift giver 2 bageplader.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 2 dl

    hirseflager

  • 8 dl

    vand

  • 50 g

    smør

  • Salt

  • 1 portion estragon mayonnaise
  • Rød syre til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 140 grader, varmluft.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt hirseflager og vand og kog i ca. 10 min. under konstant omrøring.
  • Blend massen helt glat og lad den hvile i små 5 min.
  • Smør den ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir, - helt ud i kanterne i et jævnt lag og drys med fint salt.
  • Bag chipsene i ca. 1 - 1 1/2 time, - de er først færdige når de nærmest løfter sig fra bagepapiret og massen er helt tørret ud. Der må ikke være nogle plamager der ser ubagt ud, så skal de have længere tid. Af erfaring varierer det en del alt efter hvilken ovn man har, - gå derefter mere efter udseende på chipsene end tiden. Den ene plade skal muligvis også have længere end den anden.
  • Lad dem køle let af inden i brækkes i mindre stykker.
  • Top stykkerne med klatter af estragon mayonnaise og pynt med syre.

Noter

Vi bruger vores Thermomixer når vi laver disse chips, - der putter vi blot alle ingredienser i mixeren, sætter den på 95 grader, 10 min og styrke 1, - så står den fint og passer sig selv.