Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Klassisk franskbrød
Opskrift på et nemt og lækkert franskbrød.
Ret
Brød
Køkken
Dansk
Nøgleord
Brød
Samlet tid
2
timer
timer
Servings
8
Personer
Calories
311
kcal
Author
Dianna
Ingredienser
3
dl
lunken mælk
25
g
gær
500
g
hvedemel
50
g
blødt smør
1
spsk
sukker
1 1/2
tsk
salt
Lidt smør til formen
Mælk til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt salt og sukker.
Rør melet i lidt af gangen og slut af med det bløde smør.
Rør dejen godt igennem på maskine i ca. 8 min, - den skal slippe skålen.
Dæk skålen med film og et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca 30-45 min.
Tag dejen ud og fold den et par gange.
Træk dejen lang så den passer i en smurt, og lad den her efterhæve i godt en time, - tildække med et klæde.
Lav et lang snit i midten af brødet og pensl med mælk, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25.
Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.
Video
Nutrition
Kalorier:
311
kcal
|
Kulhydrater:
52
g
|
Protein:
9
g
|
Fedt:
7
g
|
Mættet fedt:
4
g
|
Flerumættet fedt:
0.5
g
|
Enkeltumættet fedt:
2
g
|
Transfedt:
0.2
g
|
Kolesterol:
18
mg
|
Natrium:
493
mg
|
Kalium:
155
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
3
g
|
A-vitamin:
217
IU
|
C-vitamin:
0.01
mg
|
Kalcium:
58
mg
|
Jern:
3
mg