Go Back
Opskrift på et lækkert klassisk franskbrød

Klassisk franskbrød

Opskrift på et nemt og lækkert franskbrød
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 3 dl

    lunken mælk

  • 25 g

    gær

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    blødt smør

  • 1 spsk

    sukker

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Lidt smør til formen

  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt salt og sukker.
  • Rør melet i lidt af gangen og slut af med det bløde smør.
  • Rør dejen godt igennem på maskine i ca. 8 min, - den skal slippe skålen.
  • Dæk skålen med film og et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca 30-45 min.
  • Tag dejen ud og fold den et par gange.
  • Træk dejen lang så den passer i en smurt, og lad den her efterhæve i godt en time, - tildække med et klæde.
  • Lav et lang snit i midten af brødet og pensl med mælk, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.