Go Back
+ servings
Brownie med nødder - Opskrift på skøn chokolade brownie

Brownie med nødder

Opskrift på den lækreste brownie med knasende nødder.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 12 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 80 g

    hvedemel

  • 250 g sukker, gerne rørsukker
  • 140 g

    smør

  • 4

    æg

  • 1/2 dl kakaopulver
  • 200 g mørk chokolade - 70%
  • 150 g nødder, grofthakket - Jeg har brugt hasselnødder og valnødder
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved svag varme, sluk for blusset og rør chokoladen ud heri.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Sigt mel, salt og kakao i æggemassen og vend det forsigtigt sammen.
  • Vend til sidst smør og chokolade blandingen samt nødderne i af et par omgange.
  • Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i en forvarmet ovn i ca. 25 min. ved. 175 grader.
  • Lad kagen køle let af inden den skæres ud, - den smager skønt når den serveres lun med lidt vaniljeis til.
    Opbevar den i en lufttæt beholder.