Go Back
+ servings
Cremet tomatsuppe - Opskrift på den bedste tomatsuppe

Cremet tomatsuppe

Opskrift på den lækreste cremede tomatsuppe.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 2 ds

    flåede/hakkede tomater

  • 2 dl

    piskefløde, - kan undlades og erstattes af bouillon

  • 1 l

    grøntsags bouillon

  • 25 g

    smør

  • 2

    løg, grofthakkede

  • 1 fed

    hvidløg, hakket

  • 3

    mellemstore gulerødder, i tern

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1 tsk

    tørret basilikum

  • 1 tsk

    sukker

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smelt smøret i en gryde og svits løg og hvidløg ved svag varme uden de tager farve.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad den svitse med i 1 minuts tid.
  • Tilsæt derefter de resterende ingredienser og lad suppen simre i ca. 20-30 min til gulerødderne er møre.
  • Blend suppen glat og smag til med salt og peber.