Opskrift på pizzadej der giver lækre sprøde bunde.Denne opskrift giver til 4 store pizzaer.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 1time
Antal 4Personer
Forfatter Dianna Brinch
Ingredienser
600g
god pizzamel
20ggær(10 g hvis du lader dejen langtidshæve, - min. 8 timer på køl men gerne natten over)
4dl
lunken vand
2spsk
olivenolie
1 1/2tsk
salt
Sådan gør du
Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt.
Tilsæt mel lidt ad gangen og rør derefter dejen grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne, ca. 5-8 min.
Hurtig hævning - med 20 g gær
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.
Del dejen i 4 lige store stykker og rul dem ud i fine cirkler på ca. 30 cm.
Langtidshævet på køl - 10 g gær
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 30 min.
Del dejen i 4 lige store stykker, tril hvert stykke til en bolle og læg dem på et spækbræt. Beklæd brættet med film så der ikke kommer luft ind til dejen, og stil det nu på køl i mindst 6-8 timer, - gerne natten over.
Tag spækbrættet ud af køleskabet, og lad dejen få lidt varme på køkkenbordet, stadig med film over, i minimum 20 min. inden de rulles ud i cirkler på ca. 30 cm.
Top pizzaerne som ønsket og bag dem i ca. 15 min. ved 250 grader.