Go Back
+ servings
Tilberedning af cote du boeuf i ovn - Nem, mørt og lækkert

Cote du boeuf tilberedt i ovn

Vi tilbereder vores cote du boeuf i ovnen, - dog får den først en flot stegeskorpe på alle sider på en pande. Se hvordan vi gør nedenfor.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 800 g

    cote du boeuf (evt. Gastro kalv hvis du kan få fat i det)

  • 1 bdt

    blød timian

  • 125 g

    smør

  • 2 spsk

    rapsolie

  • 1/2

    hvidløg, skåret midt over (med skræl)

Sådan gør du

  • Tag bøffen ud af køleskabet og krydder den med salt og peber og lad bøffen stå min. 20 min.
  • Tænd din ovn på 100 grader, varmluft.
  • Varm en pande op med smør og olie ved middel varme, - panden må meget gerne kunne gå i ovnen.
  • Tilsæt hvidløg og timian og brun bøffen godt af på ALLE sider, til den får en flot gylden farve.
  • Kom bøffen i ovnen enten på panden eller i et ovnfast fad, og lad den her stege færdigt til den når en kerne temperatur på 56 grader, - det tager ca. 20-30 min ved en bøf på 400-500 gram. Tjek gerne temperaturen med stegetermometer så den ikke bliver overtilberedt.
  • Tag bøffen ud og lad trække i ca. 10 min. inden den skæres ud.

Noter

Tallerkener: Fra Würtz keramik
Bøffen på billedet er ca. 400 gram (da vi er 2 personer)