Go Back
+ servings
Spinat vafler - Opskrift på spinat vafler med røget laks

Spinat vafler med laks, asparges og frisk dressing

Opskrift på de bedste spinat vafler med laks, asparges og frisk dressing
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Vaffel dej

  • 100 g

    hvedemel

  • 80 g

    boghvedemel (kan erstattes af hvedemel)

  • 150

    gram frisk spinat

  • 3

    store æg

  • 1 1/2 dl

    mælk

  • 1 tsk

    bagepulver

  • 1 tsk

    salt

  • Sprayfedt til bagning

Topping

  • 200 g

    Fanø laks eller en anden god laks

  • 1 bdt

    friske grønne asparges, snittet i tyndere strimler

  • Friske sugar snaps, overhældt med kogende vand og skåret i strimler

Dressing

  • 2 dl

    creme fraiche

  • 1 dl

    mayonnaise

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 tsk

    dijon

  • 1 tsk

    løg pulver

  • Salt og hvid peber

Pynt

Sådan gør du

Dressing

  • Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon sennep og løg pulver og rør det godt sammen. Smag til med citron saft, salt og peber og stil dressingen på køl til vaflerne skal serveres.

Spinat vafler

  • Hæld alle ingredienserne til vaffeldejen i en blender, og blend til en ensartet masse. Har du ikke en blender kan spinaten finthakket med en kniv og blandes med de andre ingredienser.
  • Tænd vaffeljernet på middelvarme og sprøjt fladerne med sprayfedt.
  • Hæld spinat massen på og bag vaflerne til de er gyldne og gennembagt.
  • Top vaflerne med røget laks, snittede asparges, syltede løg, sennepsfrø, dressing samt friske krydderurter.