Go Back
+ servings
Spinatrisotto - Opskrift på cremet risotto med spinat

Spinarisotto

Opskrift på den lækreste risotto fyldt med spinat og parmesan.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    risottoris

  • 2

    løg, finthakkede

  • 4 fed

    hvidløg, finthakkede

  • 400 g

    frisk spinat

  • 150 g

    parmesan

  • 6 dl

    grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    hvidvin

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1 spsk

    smør

  • Salt og peber

  • Evt. lidt revet parmesan og ristede pinjekerne til topping

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt spinaten og lad den falde sammen under omrøring. Når alle blade er faldet sammen blendes de til en ensartet pure, der stilles til side. Lad endelig ikke spinaten dampe for længe, kun til bladene lige er faldet sammen, ellers bliver farven kedelig.
  • Varm lidt olie op i en gryde og svits løg og hvidløg til de er blanke. Tilsæt risottorisene og lad også dem stege blanke ved middelvarme, tilsæt evt. lidt ekstra olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene.
  • Tilsæt derefter boullion lidt ad gange, og lad det langsomt koge ind i risene ved svag til middel varme, rør grundigt undervejs. Fortsæt til alt boullion er brugt op og risene fortsat har en smule bid, ca. 20 min., - sådan fortrækker vi dem i hvert fald.
  • Rør til sidste parmesan og derefter spinat massen i, smag til med salt og peber og varm hurtigt op.
  • Server straks, evt. toppet med lidt parmesan og ristede pinjekerner.

Noter

Skåle fra Würtz