Go Back
+ servings
Fødselsdagsboller - Opskrift på fødselsdagsboller med glasur

Fødselsdagsboller med glasur

Opskrift på de lækreste bløde fødselsdagsboller med glasur.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer
Antal: 12 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 2 1/2 dl

    vand, lunken

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør, stuetemperatur

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • Lidt mel til æltning efter hævning
  • 1

    æg til pensling, sammenpisket

Glasur

  • 1 æggehvide, evt pasteuriseret (ca. 20 g)
  • 160 g

    flormelis

  • Krymmel

  • Evt. et par dråber eddike, - det gør glasuren blank

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og lidt af melet til det har en grødet konsistens.
  • Tilsæt derefter salt og æg samt resten af melet lidt ad gangen, og rør til dejen har en ensartet overflade.
  • Rør til sidst smørret ind i dejen og ælt godt igennem til den slipper skålen, - gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe.
  • Dæk skålen til med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen, evt. med en smule mel hvis der er behov for det ellers undlad gerne.
  • Del den derefter i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
  • Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min. - dæk dem til med et klæde.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10-12 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis du har det.
  • Lad bollerne køle helt af på en rist inden de pyntes med glasur.
  • Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig men stadig flydende masse, konsistensen skal være så tyk, at glasuren bliver i et fint lag på fødselsdagsbollerne.
  • Rør frugtfarve og evt. eddike ind i glasuren og pynt derefter bollerne med glasur og krymmel efter ønske.
  • Lad glasuren tørre inden bollerne lægges i en lufttæt beholder eller pose.