Go Back
+ servings
Kartoffelmos med porrer - Opskrift på klassisk kartoffelmos

Kartoffelmos med porrer

Opskrift på den bedste kartoffelmos med porrer
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    kartofler, gerne bagekartofler, skrællede og skåret i tern

  • 2

    store porrer, kun det nederste hvide stykke, skåret i ringe

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • 2 dl Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

Sådan gør du

  • Kog kartofler og porrer i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20-30 min.
  • Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
  • Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer. Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne. Når den rette konsistens er opnået tilsættes salt som piskes godt ud i mosen.
  • Mosen er nu klar til servering.

Noter

Husk at du aldrig må koge kartoflerne med salt når de skal bruges til kartoffelmos, - salten binder væsken og vil gøre kartoffelmosen lang og klistret. Tilsæt først salt når mosen er pisket godt sammen.