Go Back
+ servings
Mini tortillas - Opskrift på hjemmelavede mini tortillas

Mini tortillas med mexicansk fyld

Opskrift på hjemmelavede mini tortillas med mexicansk fyld.
Denne portion giver ca. 16 stk, - beregn 3-4 stk. pr. person
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Hjemmelavede majs tortillas

  • 5 dl

    majs mel, - Masa harina

  • 3 1/2 dl

    vand

  • 1 tsk

    salt

Fyld

  • 400 g

    reste kød, lam, kylling eller lignende

  • 2 spsk

    mexicansk krydderi, - prøv vores opskrift på hjemmelavet mexicansk krydderi

  • 3 dl

    mild boullion

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 3 spsk

    salsa

Avocado creme

  • 1 1/2 avocado
  • 1 spsk

    creme fraiche

  • 1 spsk

    citron saft

  • 1 nip

    spidskommen

  • Salt og peber

Derudover

Sådan gør du

Hjemmelavede majs tortillas

  • Bland ingredienserne til dine tortillas og rør det godt sammen.
  • Ælt dejen på køkkenbordet i ca. 5 min. Hvis dejen falder fra hinanden skal den have lidt mere vand, - dyp hænderne i vand og ælt videre til dejen er smidig og har samlet sig.
  • Del dejen i kugler på ca. 35-40 gram og tril dem runde.
  • Placer kuglen mellem 2 stykker bagepapir der er klippet til så det passer i tortilla jernet, og mas kuglerne til tortillas. Kuglerne skal placeres ca. 3 cm fra bagkanten, da den vil blive mast fremad når du presser tortilla jernet sammen. Mas derefter forsigtigt, men helt i bund, uden at bruge kræfter.
  • Bag dine tortillas på en tør pande i ca 1 - 1 1/2 min. på hver side ved middel varme, og kom dem derefter i en lufttæt beholder, eller på en tallerken under staniol, - dampen vil gøre at de bliver lækre bløde.

Fyld

  • Varm olien i en gryde.
  • Skær kødet i mindre stykker og brun det hurtigt af i olien sammen med krydderiet.
  • Tilsæt boullion og lad kødet små simre så det glaseres og til sidst trevler, - det tager ca. 30 min.
  • Tilsæt evt. lidt tomatsalsa, det giver en fantastisk smag.

Avocado creme

  • Bland ingredienserne i en minihakker og blend til en fin creme, eller mos det hele godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber. Opbevar i en lufttæt beholder med en avocadosten ved til det skal spises, så undgår du det bliver brunt.

Noter

Top dine tortillas som du ønsker, - de fleste ting fungerer fantastisk til sådan et måltid.

Vi har toppet vores tortillas med bl.a. ruccola, frissé, syltede rødløg, vagtelæg, grillede baby majs, forårsløg mv. Brug det du bedst kan lide, og af de rester du har i køleskabet.

En god avocado creme og en spicy tomatsalsa er dog et must efter min mening.