Go Back
+ servings
Tzatziki - Opskrift på lækker græsk tzatziki

Tzatziki

Opskrift på den bedste tzatziki
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    stor agurk

  • 400 g

    græsk yoghurt

  • 2-3 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 spsk

    olivenolie

  • 1 spsk

    friskpresset citron saft

  • 2 spsk

    friskhakket mynte

  • Salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
  • Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med lidt hvis peber og evt. mere salt hvis den mangler.
  • Server dressingen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.
  • Giv den evt. lidt olie på toppen inden servering.