Skyl broccoli buketterne i rigeligt koldt vand og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.Du kan også lyn skolde dem med kogende vand, for at få en smuk dyb grøn farve frem, skylle i koldt vand og lade dem tørre. Eller du kan overhælde dem med kogende vand og lade dem trække et par minutter, på den måde får du en smuk grøn farve frem - og buketterne bliver en smule tilberedt. Skyld dem derefter i koldt vand og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
Steg baconen sprød på en pande, læg den til side og lad den suge på lidt køkkenrulle.
Bland creme fraiche med hvidvinseddike, citron og sukker og smag til med salt og peber.
Vend broccoli buketterne i dressingen sammen med baconen, - gem evt. lidt til toppen, og rør derefter rødløg, rosiner og solsikkekerne i.
Smag igen til med salt og peber og server salaten evt. toppet med lidt af baconen (grofthakket), lidt finthakket grønt eller lignende.