Go Back
+ servings
Sund morgenmad - Opskrift på spejlæg med mexicansk kylling

Sund morgenmad - Spejlæg med mexicansk kylling

Opskrift på nem og lækker morgenmad med masser af smag.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 2

    æg

  • 200 g

    reste kyllingekød - bryst, paterede lår eller lignende skåret i stykker

  • 1 1/2 spsk mexicansk krydderi 
  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 2 dl

    vand

  • 3 spsk

    tomatsalsa, - prøv vores opskrift på hjemmelavet tomatsalsa

  • 1

    avocado, moset

  • Evt. lidt salsa til toppen

Sådan gør du

  • Varm olien i en lille gryde og steg kyllingen sammen med mexicansk krydderi i ca. 5 min.
  • Hæld vandet over og lad det koge helt ind til det er reduceret til det halve, rør undervejs.
  • Tilsæt salsa og kog videre ved middel varme til kødet er trevlet og lækkert, det tager ca. 20-30 min. Juster evt. med mere vand undervejs hvis det koger tørt.
  • Lav dine spejlæg på en pande med en lille smule olie, gerne på en blinis pande (dem man kan købe med plads til 4 blinis) eller 2 mini pander som på billedet, på den måde får du to perfekte spejlæg med en god tykkelse. Lad æggene stege færdigt ved helt svag varme, det tager ca. 5-8 min.
  • Top æggene med mexicansk kyllingekød, most avocado og evt. lidt salsa.