Go Back
+ servings
Deluxe mini pariserbøffer, – klassisk og variation

Deluxe mini pariserbøffer, - klassisk og variation

Opskrift på lækre deluxe mini pariserbøffer.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 8 skiver

    toast, gerne brioche - udstikkes i cirkler á 7 cm

  • 600 g

    hakket oksekød

  • Smør til stegning af brød

  • Smør og rapsolie til stegning af bøffer

Klassisk

  • 8 skiver

    syltet rødbede, finthakket

  • 2

    stor drue agurk, finthakket

  • 1

    lille løg, skåret i ringe

  • 2 spsk

    kapers, finthakket

  • 2 spsk

    revet peberrod, finthakket

  • 4

    vagtelæg, æggeblommerne

  • Karse

Vores variation

  • 4

    vagtelæg

  • Syltede rødløg, - find opskriften her

  • Mini tomater - Tomberry

  • 4

    panko panerede løgringe, - find opskriften her

  • 2

    forårsløg, fintsnittet

  • Karse

  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Del kødet i 8 klumper á 75 gram, og form dem til små bøffer med en diameter på 7,5 cm. Det gøres nemmest ved at have en cirkel udstikker med en diameter på 7,5 cm, læg kødet heri, mas det så det fylder hele cirkelen ud, fjern udstikkeren, og hak derefter kødet blidt ud som man normalt gør med en hakkebøf.
  • Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem på begge sider ved middel varme, i en god sjat smør blandet med lidt rapsolie.
  • Samtidig steges de små brødskiver på en anden pande i ren smør, til de er gyldne på begge sider.

Klassisk

  • Bland de hakkede kapers med finthakket peberrod og drueagurkerne.
  • Placer bøffen oven på brødet, og top med hakkede rødbeder, blandingen med hakkede kapers og læg en lille løgringe ovenpå hvori æggeblommen fra vagtelægget kan placeres.
  • Læg forsigtigt æggeblommen i løgringene og pynt med karse.

Vores variation

  • Varm en smule olie på en pande ved helt svar varme, - på vores komfur står den på 2 ud af 9. Smør olien ud så ikke den ligger centreret et sted.
  • Slå vagtelæggene ud og tilbered dem som små spejlæg, - de skal ikke have meget mere end 3 min. ved helt svag varme.
  • Placer bøffen på brødskiven, og læg vagtel ægget ovenpå bøffen, i den ene side, og læg derefter den panko panerede løgring i den anden side.
  • Pynt med syltede rødløg, gerne i ringe, tomberry's og forårsløg.