pinjekerner, - gerne let brunede på en tør pande og afkølede
40g
mandler
50g
parmesan
3/4dl
olivenolie
Salt pg peber
Sådan gør du
Skyld ramsløgene grundigt og lad dem dræne for væde i en sigte til de er helt tørre.
Put ramsløg, pinjekerner, mandler og parmesan i en blender og tilsæt olien løbende, - blend pestoen til den har en lækker grov konsistens og olien er blendet godt ind i de andre ingredienser.
Smag til med salt og peber, og opbevar pestoen på køl i en lufttæt beholder, - den kan holde i 4-5 dage.
Noter
Inden servering kan man evt. tilsætte en smule friskpresset citronsaft, det klæder den milde hvidløgssmag rigtig godt. Tilsættes det imens man laver pestoen vil syren fra citronen naturligt fjerne den flotte grønne farve fra pestoen, og gøre den mere kedelig i farven, - så vent til den skal serveres.