Go Back
+ servings
Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter

Bagt pighvar med hvidvin og urter

Opskrift på bagt pighvar, tilberedt hel på grill med grøntsager, urter og hvidvin
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    hel pighvar på ca. 2 - 2 1/2 kg

  • 2

    gulerødder

  • 1

    porre, - kan evt. erstattes af 4 forårsløg

  • 1

    citron, halveret

  • 1 bdt

    bredbladet persille

  • 1 bdt

    dild

  • 1 1/2 dl

    tør hvidvin

  • 60 g

    smør

  • Flage salt

  • Citronpeber (eller almindelig peber)

Sådan gør du

  • Skyl og rens fisken grundigt, og dup den tør med køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Skær gulerødder og porrer i skrå skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.
  • I et stort ovnfast fad lægges kviste af bredbladet persille, dild samt gulerødder og porre stykker. Drys med rigeligt flagesalt samt citron peber, og læg fisken ovenpå.
  • Læg et snit langs ryggen på fisken, det skal kun lige gå gennem skindet, og drys med flagesalt på skindsiden og læg ligeledes store kviste bredbladet persille samt dild på toppen.
  • Pres citronen ud over fisken og læg resterne af citronen sammen med fisken.
  • Læg klatter af smør ud over hele fisken og drys igen med lidt citron peber.
  • Hæld hvidvinen i bunden og dæk fade med staniol.
  • Bag pighvaren over indirekte varme på grillen ved 175 grader (eller i ovn, 175 grader - almindelig ovn) i ca. 45 min.
  • Lad fisken hvile i ca. 10 min., og befri den derefter fra benene i store fine stykker, eller sæt den på bordet hel, og lad familien tage for sig af denne fantastiske fisk.