Go Back
+ servings
Stegt pighvar - Opskrift på stegt pighvar med hollandaise

Stegt pighvar med hollandaise

Opskrift på pandestegt pighvad serveret med ovnstegte kartofler og lækker fyldig hollandaise.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Fisken

  • 4 pighvar fileter uden skind - ca. 150 g pr. person
  • Salt og lidt sukker

  • Rapsolie

Hollandaise

  • 250 g

    smør, - gerne klaret

  • 70 g

    æggeblommer

  • 1/2 dl

    hvidvin

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1/2 dl

    fiskefond

  • 1 nip

    salt

Derudover

  • 1 kg

    små kartofler

  • 1 bdt

    friske grønne asparges

  • 3 dl

    ærter

  • Tørret timian

  • Olie

  • Salt

  • Friske krydderurter til pynt

  • Evt. syltede sennepsfrø

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne grundigt og dup dem tørre i et viskestykke.
  • Vend dem med en sjat olie og krydr med salt og timian.
  • Fordel med i et ovnfast fad og giv dem 30-45 min. i ovnen, afhængigt af størrelsen, ved 200 grader.

Hollandaise

  • Smelt smørret ved svag varme og stil det til side.
  • Pisk æggeblommer sammen med fiskefond i en anden gryde over svag varme til massen bliver lys og luftig.
  • Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det godt ind i saucen og pisk derefter hvidvinen ind i saucen. Sluk for varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Fisken

  • Læg et snit på midten af fileterne, det skal lige akkurat ikke gå igennem. Fold fileterne på midten så du får 4 tykke stykker. Krydr med salt og en smule sukker, og lad dem hvile 10 min.
  • Varm en god sjat rapsolie på panden ved middel varme, og steg fileterne i ca. 3-4 min. på den ene side, - hvis ikke de er foldet på midten skal de kun have et par minutter. Vend stykkerne, sluk for blusset og lad dem trække færdigt på panden et par minutter.
  • Ovrehæld i mellemtiden de grønneasparges samt frostne ærter med kogende vand og lidt salt. Lad dem stå i 3-5 min. og hæld derefter vandet fra. Skyl de grønne asparges i kold vand så de beholder den flotte grønne farve.
  • Server fisken med ovnstegte kartofler, grønt og hollandaise og pynt med friske krydderurter på toppen.