Opskrift på de lækreste hveder med skøn smag af kardemomme, - bløde og saftige.Denne opskrift giver 9 store hveder eller 12 mindre.Til 9 store hveder bruges et ovnfast fad på ca. 25x25 cm og til 12 mindre hveder bruges en bradepande på ca. 30x20cm.
Ret Brød
Køkken Dansk
Samlet tid 2timer30minutter
Forfatter Dianna
Ingredienser
25g
gær
2 1/2dl
mælk
500g
hvedemel
50g
smør
1
æg
2spsk
sukker
1tsk
salt
1tsk
kardemomme
Lidt olie
Smør til fadet
Mælk til pensling
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker og æg og rør det let sammen.
Bland mel, kardemomme og salt og rør det i lidt ad gangen til alt melet er absorberet.
Tilsæt smørret i mindre klumper og ælt dejen, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne. Dejen skal være let klistret, - brug derfor ikke ekstra mel.
Tag dejen ud af røreskålen, form til en stor kugle og læg den tilbage i røreskålen, dæk med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Brug evt. lidt olie på hænderne hvis dejen klistrer.
Del dejen i 9 lige store stykker på ca. 100 gram eller 12 stk på ca. 75 g./stk, og form dem til fine runde boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde enderne ind under bollen, og tril den derefter rund i din håndflade.
Placer bollerne i et smurt eller bagepapir beklædt bradepande, ovnfast fad eller lignende, med ca. 1 cm. mellemrum. Har du ikke et fad kan du stille bollerne tæt sammen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve et lunt sted under et klæde i ca. 30 min.
Pensl hvederne med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Jeg bager oftest på dampprogram, - har man ikke det i sin ovn, kan man blot placere en skål med vand i bunden, det giver samme effekt.