Go Back
Varme hveder - Opskrift på de bedste hvede knopper

Varme hveder

Opskrift på de lækreste hveder med skøn smag af kardemomme, - bløde og saftige.Denne opskrift giver 9 store hveder eller 12 mindre.Til 9 store hveder bruges et ovnfast fad på ca. 25x25 cm og til 12 mindre hveder bruges en bradepande på ca. 30x20cm.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 2 1/2 dl

    mælk

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    kardemomme

  • Lidt olie

  • Smør til fadet

  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sukker og æg og rør det let sammen.
  • Bland mel, kardemomme og salt og rør det i lidt ad gangen til alt melet er absorberet.
  • Tilsæt smørret i mindre klumper og ælt dejen, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne. Dejen skal være let klistret, - brug derfor ikke ekstra mel.
  • Tag dejen ud af røreskålen, form til en stor kugle og læg den tilbage i røreskålen, dæk med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Brug evt. lidt olie på hænderne hvis dejen klistrer.
  • Del dejen i 9 lige store stykker på ca. 100 gram eller 12 stk på ca. 75 g./stk, og form dem til fine runde boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde enderne ind under bollen, og tril den derefter rund i din håndflade.
  • Placer bollerne i et smurt eller bagepapir beklædt bradepande, ovnfast fad eller lignende, med ca. 1 cm. mellemrum. Har du ikke et fad kan du stille bollerne tæt sammen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve et lunt sted under et klæde i ca. 30 min.
  • Pensl hvederne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Jeg bager oftest på dampprogram, - har man ikke det i sin ovn, kan man blot placere en skål med vand i bunden, det giver samme effekt.
  • Lad hvederne køle af inden de pakkes i poser.