Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.
Surdejs blanding
Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.
Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.
Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.
Rugbrødet
Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.
Tilsæt revede gulerødder, 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.
Fordel dejen i 2 smurte bageforme, drys med sesam og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.
Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.
Video
Noter
I det der er gulerødder i dette rugbrød, og dermed mere væde, gav vi det ca. 5 min. længere end normalt, - og resultatet var 2 fantastisk lækre og saftige rugbrød.