Go Back
+ servings
Mandelbunde med mascarponecreme og bær - Opskrift på skøn sommer dessert

Mandelbund med mascarponecreme og friske bær

Opskrift på nem og lækker mandelbund toppet med en skøn citrus mascarpone creme og masser af friske bær.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Mandelbund

  • 200 g

    mandler

  • 200 g

    rørsukker

  • 3

    store æg

  • Et nip salt
  • Lidt smør til formen

Mascarponecreme

  • 200 g

    mascarpone

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

  • 1 spsk

    flormelis

  • 2 tsk

    vaniljesukker

Derudover

  • Blandede bær og mynte eller citronmelisse

  • 25 cm

    i diameter

  • Evt. frysetørrede hindbær eller jordbær

Sådan gør du

Mandelbund

  • Blend mandlerne til en mellemfin mel, - den skal gerne have lidt struktur.
  • Pisk æg, sukker og en nip salt til en lys og luftig æggesnaps.
  • Vend de blendede nødder i æggesnapsen, - sørg for at røre det godt sammen, uden at slå luften ud af massen.
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og smør derefter hele formen, inkl. bagepapir med lidt smør.
  • Hæld dejen i formen og bank den et par gange i køkkenbordet, så lufthullerne kommer til overfladen.
  • Bag mandelbunden i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 30-35 min.
  • Lad mandelbunden køle helt af inden springformen forsigtigt åbnes, og bunden fjernes fra bagepapiret. Kagen er porøs, så gør det forsigtigt. Alternativt kan bagepapiret klippes til under kagen så dette ikke er synligt, - og kagen placeres på den tallerken den skal serveres på.

Mascarponecreme

  • Rør mascarpone, citronskal, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Pisk i en anden skål fløden til en let flødeskum, - pisk endelig ikke for meget.
  • Vend flødeskummen i mascarponecremen til det hele er blandet godt sammen.
  • Smør mandelbunden med mascarponecremen og stil tilbage på køl en lille halv time eller blot til creme sætter sig. Den kan sagtens stå på køl natten over dækket til med film.
  • Top kagen med friske bær og mynte eller citronmelisse og evt. et drys frysetørrede røde bær.