Opskrift på den lækker hjemmelavet pizzasauce, - nok til 4 pizzaer.
Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1dspolpa eller hakkede tomater
3spsktomatkoncentrat
1skalotteløg, finthakket (eller 1/2 lille løg)
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1/2tskoregano
1/2tskbasilikum
1spskolivenolie
Salt og peber
Sådan gør du
Varm olien i en lille gryde og svits løg og hvidløg af et par minutter ved middel varme, - uden det bruner.
Tilsæt tomatkoncentrat og de tørrede krydderier og varm igennem i yderligere 2-3 minutter.
Hæld polpa eller de hakkede tomater over, krydr med salt og peber og lad pizzasaucen små koge i minimum 10 minutter, - gerne en halv times tid. På mit komfur står den på 4 ud af 9.Jeg foretrækker min pizzasauce glat, så har jeg kun hakkede eller hele tomater på dåse, blender jeg dem gerne inden jeg tilsætter dem saucen.
Smag pizzasaucen til med salt og peber, og lad den køle let af inden den toppes på pizzaerne, - eller sæt den på køl til den skal bruges.