Opskrift på lækker cremet pasta med fløde, svampe, broccoli og hakket oksekød.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Nøgleord Hurtig mad, Nem mad, Pasta
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
400ghakket oksekød
250gsvampe, - skåret i skiver
250gbroccoli, delt i små buketter
2håndfuldespinat
1håndfuldbasilikumblade
1løg, grofthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
1 1/2dlhvidvin (eller bouillon)
1dlbouillon
2 1/2dlfløde
80gparmesan
Salt og peber
Olie
Evt. lidt pastavand
Evt. citron hvis vinen skiftes ud med bouillon
Sådan gør du
Varm en smule olie på en pande og steg løg, hvidløg og svampe af i 3-4 minutter.
Tilsæt kødet og brun det godt af, - krydr med en smule salt og godt med friskkværnet peber.
Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, inden bouillon og fløden tilsættes. Lad retten simre ved svagt til middel varme, imens pastaen koges al dente som beskrevet på posen.
5 minutter inden pastaen er færdig, røres parmesan, broccoli og spinat i saucen, - skru ned til middel varme, og smag til med salt, peber og citron.
Dræn pastaen for væde, gem evt. en smule pastavand hvis konsistensen skal justeres, og vend pastaen sammen med saucen.
Server retten toppet med lidt friskkværnet peber, friskrevet parmesan og/eller et drys grønt.