Paprikagryde med hakket oksekød - Oksegryde med grøntsager
Opskrift på nem og lækker sammenkogt ret a la paprikagryde, - en gryderet med hakket oksekød, grøntsager, fløde og tomat.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Gryderet, Hygge mad, Paprikagryde, Sammenkogt ret
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 582kcal
Ingredienser
500ghakket oksekød
100gbacon, skåret i tern
1løg, grofthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
200gchampignon, skåret i kvarte
1-2peberfrugter, skåret i tern
3gulerødder, skåret i skiver
1dshakkede tomater eller polpa
2dloksebouillon
2 1/2dlfløde
1spskpaprika
1tsktimian
1tskrosmarin
Salt og peber
Olie
Tilbehør
Ris, pasta, mos eller kogte kartofler
Sådan gør du
Varm en sjat olie op i en stor gryde, og brun kødet godt af. Krydr med salt og peber.
Skub kødet lidt til side, og steg bacon af til den er let gylden, - den skal ikke være sprød.*Du kan evt. skubbe gryden lidt af blusset, så den kun varmer der hvor baconen er.
Tilsæt svampene, og lad dem stege med sammen med baconen i yderligere 2-4 minutter, og rør derefter løg og hvidløg i, og bland det hele godt sammen.
Tilsæt gulerødder og krydderier, - vend det hurtigt rundt, og hæld derefter peberfrugt, hakkede tomater, bouillon og fløden ved.
Rør det hele godt sammen, og lad saucen små simre i ca. 10 minutter.Kog i mens din ris, pasta eller ønskede tilbehør.
Smag saucen til med salt og peber, og server som ønsket.