Paprikagryde med hakket oksekød - Oksegryde med grøntsager
Opskrift på nem og lækker sammenkogt ret a la paprikagryde, - en gryderet med hakket oksekød, grøntsager, fløde og tomat.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Gryderet, Hygge mad, Paprikagryde, Sammenkogt ret
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500ghakket oksekød
100gbacon, skåret i tern
1løg, grofthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
200gchampignon, skåret i kvarte
1-2peberfrugter, skåret i tern
3gulerødder, skåret i skiver
1dshakkede tomater eller polpa
2dloksebouillon
2 1/2dlfløde
1spskpaprika
1tsktimian
1tskrosmarin
Salt og peber
Olie
Tilbehør
Ris, pasta, mos eller kogte kartofler
Sådan gør du
Varm en sjat olie op i en stor gryde, og brun kødet godt af. Krydr med salt og peber.
Skub kødet lidt til side, og steg bacon af til den er let gylden, - den skal ikke være sprød.*Du kan evt. skubbe gryden lidt af blusset, så den kun varmer der hvor baconen er.
Tilsæt svampene, og lad dem stege med sammen med baconen i yderligere 2-4 minutter, og rør derefter løg og hvidløg i, og bland det hele godt sammen.
Tilsæt gulerødder og krydderier, - vend det hurtigt rundt, og hæld derefter peberfrugt, hakkede tomater, bouillon og fløden ved.
Rør det hele godt sammen, og lad saucen små simre i ca. 10 minutter.Kog i mens din ris, pasta eller ønskede tilbehør.
Smag saucen til med salt og peber, og server som ønsket.