Opskrift på lækker salsiccia lasagne med svampe og mornaysauce.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Lasagne, Salsiccia
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
4-500gsalsiccia
400gsvampe, skåret i små tern
1lille squash, skåret i små tern - ca. 200 gram
3stilkebladselleri, skåret i små tern
1løg, finthakket
4fedhvidløg, finthakket
80gsoltørrede tomater, finthakket
1tskbasilikum
1tskrosmarin
1dlhvidvin
Salt og peber
Olivenolie
Bechamel/mornaysauce
50gsmør
3spskhvedemel
7dlsødmælk (eller anden mælk)
130gparmesan, fintrevet
Salt og peber
Derudover
2pkfriske lasagneplader
1frisk mozzarella
Sådan gør du
Fjern skindet fra salsiccia pølserne, hak farsen groft, og steg det let gyldent ved middel varme.Det skal ikke brunes, – blot stege i 5-6 minutter.
Tilsæt svampene, og steg med til de har smidt alt væden.*Tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
Tilsæt løg og hvidløg og steg med til løgene er klare, og hæld derefter squash, bladselleri og soltørrede tomater ved.Krydr med salt, peber og krydderier, og steg det i et par minutter.
Hæld hvidvinen ved, og lad den koge ind i 4-5 minutter.
Bechamel/mornay
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Lad melbollen varme igennem et par minutter imens du pisker.
Tilsæt mælken ad et par omgange, og pisk det godt sammen.
Pisk til sidst parmesanen i saucen, smag til med salt og peber og lad den små koge i 5-6 minutter.
Samling af lasagnen
Smør fadet med en smule olie, så du sikrer at lasagnepladerne ikke sætter sig fast.Skær eller klip lasagne pladerne til, så de passer til fadet.
Fordel et tyndt lag af salsiccia og svampe blandingen i bunden af fadet, top med en smule bechamel og læg lasagnepladerne herover.
Fortsæt med de næste lag, samme fremgangsmåde, – til du ikke har mere tilbage.Brug kun lidt ad gangen, og prøv at få 5-6 lag pasta, – så får lasagnen en god højde.
Slut toppen af lasagnen af med en smule salsiccia fyld og mornay.
Mas mozzarella kuglen ud i mindre klumper, og mix dem let sammen med en fyldet på toppen.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter ved 180 grader, almindelig ovn.Lad lasagnen hvile i 15 minutter inden den serveres.