Kold nudelsalat med hakket svinekød og grønne grøntsager
Opskrift på nem måltidssalat med hakket gris og grøntsager.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Nøgleord Måltidssalat, Nudelsalat
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Kødet
500ghakket svinekød
1skalotteløg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
1/2chili, snittet - juster selv efter styrke
2spskingefær, finthakket
1/2dlhoisin
1/2dlsoya
2tsksesamolie
1tskfiskesauce
1lime, saften heraf
Friskkværnet peber
Olie
Salaten
250gnudler
4håndfuldefeldsalat
2avocadoer, skåret i skiver
1agurk, skåret i skiver
3forårsløg, fintsnittet
Hakkede peanuts og evt. sesam
Sådan gør du
Varm en pande op, og steg kødet i en sjat olie.
Kog imens nudlerne so beskrevet på pakken, og skyl dem i rigeligt koldt vand.
Når kødet er ved at være færdigt tilsættes skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær, som steges med et par minutter, eller til løget er klaret og kødet brunet færdigt.
Fjern det fra blusset, og rør de forskellige ingredienser til marinaden i - hoisin, soya, sesamolie, fiskesauce og limesaft.Smag til med friskkværnet peber, og evt. salt hvis der er behov for det.
Vend de kolde nudler med kødet, og rør det godt sammen.
Fordel det på 4 tallerkener sammen med feldsalat, avocado, agurk og forårsløg - og drys med hakkede peanuts.