Kålsalat med crispy kylling, æbler og parmesandressing
Opskrift på sprød og lækker måltidssalat med spidskål, rosenkål, panko paneret kylling, æbler og cremet parmesandressing.
Ret Frokost, Hovedret, Salat
Køkken Dansk
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Salaten
1lille spidskål, fintsnittet
250grosenkål
2æbler, skåret i tynde skiver
1håndfuldhasselnødder, grofthakket
Friskkværnet peber
Parmesandressing
1æggeblommer
1fedhvidløg
40gparmesan
2små ansjosfileter
2spskfriskpresset citronsaft
1dlrapsolie
1/4dlvand, – juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
Salt og peber
Panko paneret kylling
500gkyllingeinderfilet
3dlsmagsneutral olie
100gpankorasp
3/4dlhvedemel
1-2æg, sammenpisket
Salt og peber
Sådan gør du
Parmesandressing
Hæld æggeblommerne, hvidløg, parmesan, ansjosfileter og citronsaft i en minihakker/blender og blend det godt sammen.
Tilsæt derefter olien lidt ad gangen mens der blendes, – fortsæt til olien er brugt, og du har et tyk cremet mayonnaise.
Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, – dressingen skal være cremet, ikke for tynd og ikke for tyk. Smag til med salt og peber og stil den på køl til den skal serveres.
Panko paneret kylling
Rens kyllingefileterne fri for urenheder og dup dem tørre i lidt køkkenrulle.
Varm olien op på en panden ved middel varme, – herhjemme står komfuret på 5-6 stykker ud af 9.
Fordel det sammenpiskede æg, mel og pankorasp i 3 dybe tallerkener. Krydr melet men en smule salt og peber.
Vend kyllingestykkerne i hvedemel, derefter i æggemassen og til sidst i pankoraspen.
Friter stykkerne til de er gennemstegt og gyldne på begge sider, – ca. 3 min. på hver side alt efter tykkelse. Bliver de for hurtigt brune skruer du en smule ned for blusset, – så du sikrer de når at blive tilberedt ordentligt.Læg løbende de tilberedte kyllingestykker til at suge på lidt køkkenrullen.
Kålsalat med crispy kylling, æbler og parmesandressing
Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade. Læg disse i en skål og skyl dem grundigt, - disse bruges til at pynte salaten med.
Snit rosenkålene fint, og fordel dem i en skål eller lignende, sammen med den snittede spidskål.
Top med rosenkålsblade, og fordel æblerne rundt omkring i salaten.
Skær kyllingefileterne ud i 2-3 stykker hver, og læg disse på salaten.
Top kålsalaten med parmesandressing, hakkede hasselnødder og lidt friskkværnet peber.