Opskrift på de lækreste hjemmebagte pølsebrød, - bløde og saftige.Denne opskrift giver 12 pølsebrød.
Ret Brød
Køkken Dansk
Nøgleord Pølsebrød
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 6Personer
Author Dianna
Ingredienser
25g
gær
3 1/2dllun mælk
1tsksukker
1
æg
600g
hvedemel
50g
smør, smeltet og afkølet
1tsk
salt
Sammenpisket æg til pensling
Evt. sesam til toppen
Sådan gør du
Opløs gæren i mælken, og tilsæt sukker og æg.
Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, til alt melet er æltet ind i dejen.
Tilsæt smørret i små klumper, og ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket med film og et klæde, i ca. 1 time.
Del dejen i 12 lige store stykker på ca. 85 g/stk.
Form dejen til aflange boller, skub dem sammen med håndfladerne, så du får en lang pølse, og mas dem derefter let flade.Lad dem efterhæve under et klæde i ca. 30 minutter.
Pensl pølsebrødene med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 215 grader, almindelig ovn, i ca. 10 minutter.Lad dem køle let af på en rist, inden du samler dine hotdogs.