Opskrift på grydestegt fasan med svampe og bacon - fløde og hvidvin.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Fasan opskrift, Gryderet, Panderet
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Fasanen
2fasaner, flået og renset
40gsmør
3spskolie
1lbouillon, vildt eller kylling
4kvistetimian
Porre toppe - det grove stykke
Salt og friskkværnet peber
Saucen
150gbacon, skåret i tern
2spsksmør
400gsvampe, i skiver og/eller kvarte
1skalotteløg, finthakket
1store porre, skåret I ringe (gem toppen til fonden)
3fedhvidløg, skåret i tynde skiver
2spskhvedemel
2dlhvidvin
4 1/2 dlfond fra fasanen
1 1/2dlfløde
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Finthakket persille
Kartoffelmos, rodfrugtmos, ris eller lignende
Sådan gør du
Fasanen
Smelt smør og olie i en stor gryde, og brun fasanerne godt af på begge sider, ved god høj varme. Krydr med salt og friskkværnet peber.Brun én ad gangen, hvis ikke gryden er stor nok til 2 - det er vigtigt de brunes grundigt.
Tilsæt de rensede porretoppe, timian og bouillon, og lad fasanerne simre under låg i ca. 45-50 minutter.Er fasanerne ikke helt dækket af bouillon, vendes de halvvejs igennem tilberedningen.*Når der er 15 minutters tid tilbage af tilberedningen, går du i gang med ingredienserne til saucen.
Tag fasanerne op af bouillonen, og læg dem på et spækbræt. Dæk dem løst med folie, så de holder på varmen.Kog gerne bouillonen ind ved høj varme, imens fyldet til saucen tilberedes.
Saucen og fyldet
Steg baconen sprød og gylden på en pande, og læg det til side.*Dette step går du i gang med, når der er ca. 15 minutters tilberedningstid tilbage på fasanerne.
På sammen pande smeltes smørret, og svampene steges ved god høj varme til de bruner. Krydr med friskkværnet peber og en smule salt.Tag evt. lidt stegte svampe til side, og top dem på den færdige ret - visuelt gør det retten lidt mere levende.
Tilsæt løg, porre og hvidløg, og steg det til løgene er klare.
Drys melet over, vend det godt sammen, og hæld hvidvinen ved. Lad den simre et øjeblik - det vil hurtigt tykne pga. melet.
Hæld baconen tilbage på panden, tilsæt fonden under omrøring, og rør til sidst fløden i.
Lad saucen småsimre i 5-10 minutter, og smag til med salt og friskkværnet peber.Juster også konsistensen med mere fond hvis der er behov for det.
Imens skæres fasanerne ud - lidt ligesom du vil gøre med en kylling.
Server fasanerne i saucen som på billedet, anret stykkerne på en tallerken eller portionsanret retten.Server med en god kartoffelmos, rodfrugt mos, ris eller lignende - og med et godt drys persille på toppen.