Opskrift på bløde og saftige grovboller med gulerod, spinat og hørfrø.
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Brød, Grove boller, Hjemmebagte boller, Spinatboller
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 18stk
Calories 196kcal
Ingredienser
3dllunken vand
100gspinat
25ggær
1spskhonning
1æg
100ghørfrø
200ggulerødder, groftrevet
450ghvedemel
200gfuldkornshvedemel
1 1/2tsksalt
50gsmør, stuetemperatur
Mælk til pensling
Sådan gør du
Blend spinaten sammen med vandet, hæld det i røreskålen og opløs gæren heri.
Tilsæt honning, æg, hørfrø og revet gulerod. Kram gerne en smule af væden ud af gulerødderne inden, så ikke dejen bliver for våd.
Bland hvedemel, fuldkorsnhvede og salt, og tilsæt det lidt ad gangen. Rør dejen, på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen – tilsæt lidt ad gangen.
Tilsæt smørret i tern, og ælt dejen godt igennem, til den slipper kanterne. Det tager 5-8 minutter alt efter styrke på maskinen.
Smør hænderne med lidt olie, form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk med film og et klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 1/2 time.
Slå luften ud af dejen, del den i 18 lige store stykker, ca. 80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, undlad så vidt muligt at bruge mere mel.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir, læg et klæde over og lad dem stå i 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 12 minutter.
Lad bollerne køle af inde de pakkes i tætlukket poser.