Opskrift på lækker pita burger med græsk bøf serveret med græsk marineret grønt.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Græsk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Græsk bøf
500ghakket oksekød
80gfeta, smuldret
1håndfuldbredbladet persille, finthakket
2fedhvidløg, revet eller presset
1/2chili, finthakket – uden kerner
1tskoregano
1/2tskspidskommen
1/2tskstødt koriander
Salt og peber
Olie til stegning
4gode pitabrød
Marineret grønt
4håndfuldnapolitana salat mix - eller anden salat
8cherrytomater, skåret i skiver
1peberfrugt, skåret i strimler - gerne 2 farver
1lille rødløg, skåret i ringe
2forårsløg, fintsnittet
1/4agurk, halveret og skåret i skiver - evt. uden kerner
1håndfuldbredbladet persille, finthakket
1/2dlolivenolie
1fedhvidløg, revet eller presset
1spskcitronsaft
2tskgod mørk balsamico
1 1/2tskoregano
1tskhonning
1/2-1tskdijon
Salt og peber
Tzatziki
400ggræsk yoghurt
1stor agurk
100gfeta - kan undlades
2-3fedhvidløg
2spskolivenolie
1-2spskcitronsaft
Salt og peber
Sådan gør du
Tzatziki
Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt.Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt, - hvad der ca. svarer til det du vil putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, – rør yoghurten sammen med smuldret feta, hvidløg, olivenolie og citronsaft. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med peber og evt. mere salt hvis den mangler.Lad din tzatziki trække på køl til den skal serveres.
Marineret grønt
Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
Hæld peberfrugt, løg, agurk, forårsløg og bredbladet persille i marinaden, og vend det godt rundt.
Vend også tomatskiverne i marinaden, - de skal ligge i bunden af din pitaburger, så hold dem lidt adskilt fra det andet.Lige inden servering vendes salaten også i marinaden, - men ikke for tidligt så den falder for meget sammen.
Græsk bøf
Bland ingredienserne til farsen, krydr med salt og peber, og rør det godt sammen.
Del farsen i 4 lige store stykker, og form disse til hakkebøffer.
Steg dem i en smule olie på en varm pande, eller smid dem en tur på grillen.Vi foretrækker dem rosa herhjemme, - men steg dem som du foretrækker.
Varm i mellemtiden pitabrødene i ovnen.
Græsk pita burger
Skær pitabrødene halv op og smør underdelen med tzatziki.
Top med en godt håndfuld marineret grønt, - så vidt muligt mest salat, og læg tomatskiverne ovenpå.
Læg bøffen i pitabrødene og top med resten af de marinerede grøntsager og tzatziki, og drys evt. med feta.