Opskrift på sprød filo tærte med kartofler, squash og rødløg.
Ret Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Tærte
Samlet tid 1 timetime15 minutterminutter
Servings 6personer
Calories 226kcal
Ingredienser
1rullefrisk filodej - 7 store stykker
1squash, i tynde skiver
2kartfoler, i tynde skiver
1rødløg, i tynde skiver
100gfeta
5æg
1 1/2dlcreme fraiche
1dlmælk
2fedhvidløg, revet eller presset
3tskfrisk timian - eller 1- 1 1/2 tsk tørret
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Smør et ovnfast fad med olie. Fold filodejspladerne i lag (se videoen over opskriften), og placer dem tæt i fadet.De skal kunne holde formen, så det er vigtigt at fadet ikke er for stort.
Fordel squash, kartofler og rødløg imellem lagene, og smulder fetaen over toppen.
Pisk æg, creme fraiche, mælk, hvidløg og timian sammen, krydr godt med salt og friskkværnet peber og hæld det over tærten.
Dryp med lidt olivenolie på toppen, og bag den i en forvarmet ovn ved 170-180 grader i ca. 45 minutter.