Opskrift på lækre saftige snobrød.Denne opskrift giver ca. 12 snobrød
Ret Brød
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
25g
gær
600g
hvedemel
4dllunken vand
50g
blødt smør
2tsk
sukker
1 1/2tsk
salt
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt mel, sukker og salt lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen.
Tilsæt derefter smørret i mindre klumper, og ælt dejen igennem, - gerne på maskine.*Jeg foretrækker min dej til det let klistrede side, - og så bruger jeg hellere lidt mel når jeg skal lave/forme snobrødene. Ved at dejen ikke får for meget mel, sikrer du at du får nogle lækre saftige snobrød. MEM hvis du synes dejen føles for klistret, - så kan den sagtens klare lidt ekstra mel. Prøv med 50 gram - det burde gøre det.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Del dejen i 12 lige store stykker, - form til snobrød, og bag dem over bål til de er gyldne og gennembagt.
Video
Noter
Hvis man ønsker at snobrødet skal hæve op kan man med fordel holde det længere væk fra gløderne, - varmen vil få brødet til at hæve godt op og til sidst kan man give det farve ved at komme tætter på gløderne.