Opskrift på den bedste chili con carne, varm og krydret.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Mexicansk
Nøgleord Chili con carne
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Chili con carne
500g
hakket oksekød
1rød peberfrugt, skåret i små tern
1
stort løg, finthakkede
3fed
hvidløg, revet eller presset
1/2rød chili uden kerner, finthakket
10skiversyltede jalapenos, finthakket - smag til og juster efter eget ønske om styrke
1 1/2tsk
spidskommen, stødt
1tsk
koriander, stødt
1/2tsk
kanel, stødt
1/4 tsk oregano
2 1/2dloksebouillon
1ds
hakkede tomater
2spsk
tomatkoncentrat
10g
chokolade 70 %
2dskidneybønner
Olivenolie
Salt og peber
Evt. frisk jalapenos - finthakket
Til servering
Ris eller fladbrød
Tortilla chips
Creme fraiche
Sådan gør du
Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og chili i et par minutter.
Tilsæt kødet og brun det godt af, og krydr med salt og peber.
Tilsæt peberfrugt og krydderierne, og lad dem varme med et par minutter inden tomatkoncentrat tilsættes, og varmes med i 1 minuts tid.
Hæld de hakkede tomater, bouillon, syltede jalapenos og chokoladen ved, og lad retten simre i 20-30 minutter - uden låg.*Er tiden til det, skal du endelig lade den simre i et par timer, under låg, - tjek undervejs om den skal have mere vand eller bouillon.
Inden servering tilsættes de skyllede kidneybønner, og retten varmes hurtigt igennem.*Jeg tilsætter også 1 finthakket friske jalapenos, - uden kerner, da det tilfører en flot farve til retten. Hakkes den uden kerner, er den oftest ret mild, - men smag lige på den inden ;-)
Smag til med salt og peber, og server med creme fraiche på toppen.