Opskrift på frisk citron pasta med pandestegt laks.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Laks, Nem pasta, Pasta
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 334kcal
Ingredienser
4stykkerlaks
Olie
Pastaen
6æggeblommer
1citron, fintrevet skal og saft heraf
4-500gspaghetti
50gsmør
100gparmesan, fintrevet
Kogevand fra pastaen, - ca. 2 dl
Salt og friskkværnet peber
Spinaten
300gspinat
2fedhvidløg
20gsmør
Muskatnød
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Fjern evt. ben fra laksefileterne, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Rør æggeblommerne sammen med citronskal og citronsaft.
Kog pastaen al dente som beskrevet på pakken, og steg imens laksen på en pande med en smule olie.Steg stykkerne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Læg dem til side på en tallerken.
Tør panden af, og tilbered spinaten herpå. Smelt de 20 gram smør, og steg hvidløget af et minuts tid. Hæld spinaten på panden og tilbered det til det falder sammen og har smidt væden. Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Hæld vandet fra pastaen - gem et par deciliter til at justere konsistensen med.
Rør smørret i pastaen sammen med en smule af kogevandet, og tilsæt derefter æggeblommerne og parmesan. Rør det godt sammen med pastaen over helt svag varme.
Juster konsistensen med mere kogevand fra pastaen, og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
Fordel pastaen på 4 tallerkener, og server med laks og spinat ved siden af.