Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Citronmåne
Opskrift på saftig og lækker citronmåne.
Denne opskrift passer til en springform på ca. 24 cm. i diameter.
Ret
Dessert
Køkken
Dansk
Samlet tid
45
minutter
minutter
Servings
8
personer
Ingredienser
Citronmåne
220
g
hvedemel
280
g
sukker
160
g
smør
3
æg
1 1/2
dl
mælk
1 1/2
citron, saft og fintrevet skal heraf
2
tsk
bagepulver
1 1/2
tsk
vaniljesukker
1
nip
salt
Smør til formen
Glasur
120
g
flormelis
1
æggehvide, - ca.
1 1/2
spsk
citronsaft
1
tsk
vaniljesukker
Sådan gør du
Citronmåne
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig æggesnaps.
Smelt smørret i en lille kasserolle og hæld mælken heri, - sluk for blusset og lad det køle af.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og vend halvdelen af det i æggesnapsen. Sigt det evt. i, - så undgår du klumper.
Vend derefter smør og mælkeblandingen i dejen, og derefter resten af de tørre ingredienser samt citronsaft og fintrevet skal.
Beklæd en springform på ca. 24 cm. i diameter med bagepapir i bunden, og smør både bund og sider med lidt smør.
Hæld dejen heri, og bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min.
Lad kagen køle af inden den tages ud af formen.
Glasur
Pisk æggehvider og flormelis sammen med en håndmixer, - de skal blive godt luftige.
Tilsæt citronsaft og vaniljesukker og pisk det hurtigt ind i glasuren.
Smør den afkølede kage med glasuren og pynt evt. med spislige blomster, hakkede pistacienødder eller lignende.
Video