opskrift på lækker luftig og cremet chokolademousse.
Ret Dessert
Køkken Dansk, Fransk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 6personer
Ingredienser
Chokolademousse
200gchokolade 55%
4æggeblommer
4æggehvider
50gsukker
1 1/2dlpiskefløde
Krystalliseret chokolade
50gchokolade 55%
50gsukker
50gvand
Derudover
Evt. chokoladespåner og guldflager
Sådan gør du
Smelt chokoladen over et vandbad og lad det køle let af, - uden det sætter sig.
Pisk æggehviderne stive og stil til side.
Pisk fløden til en blød flødeskum og stil til side.
Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Det skal piskes til sukker kornene er opløst og massen er nærmest hvid, - det tager sagtens 4-5 minutter.
Vend chokoladen i æggesnapsen, - og vend derefter flødeskummen i.
Vend til sidst æggehviderne i chokolademoussen, og rør nænsomt til det har en ensartet konsistens og farve, - gør det evt. af et par omgange.
Hæld chokolademoussen direkte i en serveringsskål/skåle, eller hæld den på en sprøjtepose hvis det er nemmere, og anret i portionsglas. Glat evt. toppen ud med bagsiden af en tør varm ske.
Stil chokolademoussen på køl til den skal serveres, - gerne et par timer eller natten over.
Krystalliseret chokolade
Kog vand og sukker op i en lille gryde til det rammer ca. 135 grader.
Sluk for blusset og hæld den hakkede chokolade ned i massen mens der piskes med en håndmixer, - hurtigt vil chokoladen samle sig i små “krystaller”.
Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
Server chokolademoussen toppet med krystalliseret chokolade, chokoladespåner og guldflager.