Cheesecake med cointreau og chokolade - Cheesecake i glas
Opskrift på cheesecake med appelsin, cointreau og chokolade - Nem cheesecake uden husblas
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Cheesecake, Cheesecake i glas, cheesecake uden husblas
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 6personer
Calories 549kcal
Ingredienser
Kiksebund
175gdigestive kiks
1appelsin, fintrevet skal heraf
50gsmør
40gmørk chokolade
Cointreau ostecreme
200gflødeost
2 1/2dlpiskefløde
1/2dlcointreau - måske lidt mere
1/4dlappelsinsaft, friskpresset
50gflormelis
1 1/2tskvaniljesukker
Derudover
Chokoladesauce
Chokoladespåner eller revet chokolade
Evt. guldstøv og appelsinskal
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde, rør chokoladen i til den smelter og fjern den fra blusset.
Blend kiks og appelsinskal til en fin kiksemel, rør det sammen med smør og chokolade blandingen, og fordel det i 6 serverings glas.
Cointreau ostecreme
Hæld flødeost, fløde, cointreau, appelsinsaft, flormelis og vaniljesukker i en skål, og pisk det til cremen tykner.Smag til om du ønsker en smule mere cointreau. Jeg tilsætter gerne en smule mere, hvad der kan være i låget - så får cremen lige lidt kant.
Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og fordel ostecremen i glassene.
Anretning
Lav en fordybning i toppen af cremen. Jeg dypper en måleske/teske i kogende vand, og bruger denne til at lave fordybningen i cremen – så slipper den nemt.
Fyld fordybningerne med chokoladesauce, drys med chokoladespåner og evt. lidt glimmer og fintrevet appelsinskal – og server.De kan sagtens forberedes tidligere på dagen, og opbevares på køl. Vær opmærksom på at hjemmelavet chokoladesauce kan sætte sig, så skal desserterne forberedes, vil jeg anbefale at købe en chokoladesauce og bruge denne.