Læg butterdejen på et stykke bagepapir, og rids den med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, men kun lige en fin ridse.
Bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig varme.
Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med flødeost. Smør i bløde bevægelser, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand og smøre osten ud med bagsiden af skeen - det gør arbejdet meget nemmere.
Skær pærerne i tynde skiver.
Fordel 2/3 af gorgonzolaen på bunden, og læg et et jævnt lag af pærer ovenpå. Krydr med salt og peber.Gem lidt friske pæreskiver - de lægges på tærten efter tilberedning.
Bag tærten videre i 12-14 minutter - fortsat ved 200 grader.
Lad tærten køle en smule af, og top den derefter med lidt friske pære skiver og resten af gorgonzolaen.
Fordel også ruacola og hasselnødder på toppen, og dryp med honning. Krydr med friskkværnet peber - og servér.*Jeg har på billedet brugt rucolaspirer, fordi det var det jeg havde i huset - normalt bruger jeg almindelig rucola.