Hæld mælk, fløde, timian, muskatnød, peberkorn og parmesanstykket i en gryde. Varm det godt op, og skru derefter ned til svag varme så det kun lige simrer. Lad det stå og trække smag den næste lille time og rør undervejs.
Imens tilberedes sellerien. Rens eller skræl knoldselleriet. Skrællen indeholder masser af smag, så du kan nøjes med at skrubbe det godt og kun skære bunden af hvor der gemmer sig masser af jord. Alternativ kan hele selleriet skrælles – det er op til dig.
Skær knoldselleriet ud i små tern.
Smelt smørret i en bred og dyb pande, og brun selleriet af ved god høj varme i ca. 20-25 minutter. Rør jævnligt, og fortsæt til alle stykkerne er lækre gyldne og godt møre. Hos mig stå kogepladen på 7 ud af 9. *Imens sellerien tilberedes laver du den brunede salviesmør og lader den derefter stå ved svag varme - og gør blomkålsbøfferne klar.
Krøl et stykke bagepapir og læg det tæt over laget af knoldselleri, skru ned til svag varme og lad dem tilberede videre i yderligere 10-15 minutter. Stykkerne skal være fuldstændig møre.
Sigt mælkeblandingen igennem en finmasket sigte, og hæld den i en blender sammen med de gyldne og møre tern af knoldselleri. Blend det hele godt sammen, ved god høj hastig, i ca. 5 minutter eller til du har en blød, ensartet og cremet puré. Smag til med salt, og blend det godt ind i puréen.
Brunet salviesmør
Smelt smørret ved middel varme, tilsæt salvie og friskkværnet peber.
Lad det bruse godt op, og skru derefter en smule ned for varmen. Lad det tilberede til smørret bruner, rør undervejs. Skru så helt ned for blusset, så det blot holdes lunt til servering.
Blomkålsbøffer
Skær blomkålen ud i skiver på ca 2 centimeter i tykkelsen. De yderste stykker kan være svære at bruge til bøffer - dem kan du gemme til en salat eller crudité.
Smør stykkerne med olivenolie og krydr godt med salt, friskkværnet peber og paprika.
Smelt smørret på en pande med en smule olie, lad det bruse godt og, og steg blomkålsbøfferne i ca. 4 minutter på hver side - de skal stadig have lidt bid.
Servering
Læg en god klat selleripuré på en flad tallerken og smør den ud i en cirkel.
Læg blomkålsbøffen på toppen og drys med ristede hasselnødder.
Top med en salviesmør (undlad den grumsede brune valle i bunden) og drys med finthakket persille og friskkværnet peber.