Opskrift på ovnbagte tomater med burrata, basilikum og pinjekerner.
Ret Appetizer, Forret, Frokost, Salat, Snack, Tilbehør
Køkken Italiensk
Nøgleord Appetizer, Bagte tomater, Burrata
Samlet tid 3 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 80kcal
Ingredienser
8fedhvidløg
350gcherrytomater
3spskolivenolie
1/2tsktørret basilikum
30gpinjekerner
2burrata
1pottebasilikum
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Skær hvidløgene i tynde skiver og læg dem i et ovnfast fad sammen med tomaterne.
Hæld olien over, og krydr med tørret basilikum, salt og friskkværnet peber.
Bag tomaterne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15 minutter.
Rist imens pinjekernerne gyldne på en tør pande.
Dræn burrataostene for væde. Læg dem på en tallerken og åben dem med fingrene eller to gafler.
Drys med friske basilikum blade og læg de let afkølede tomater på toppen sammen med hvidløgene og saften og olien fra fadet.
Krydr med friskkværnet peber og drys med pinjekerner og server med friskbagte flutes, sprøde brødskiver eller fladbrød.Smager også fantastisk til grillmaden.