Opskrift på den lækreste asiatisk marinerede kamsteg, - masser af smag og dejlig saftig.
Ret Hovedret
Køkken Asien
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
1svinekam uden svær, ca. 1,2 kg
1dlsoya
2spsksesam
1spskfintrevet ingefær, ca. 2 cm
2fedhvidløg, fintrevet eller presset
1/2-1lime, fint revet skal og saften heraf
Sådan gør du
Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt. Smag til om den skal have mere limeskal og saft.
Rens svinekammen så den er fin ren og overhæld den med halvdelen af marinaden, - lad den gerne trække med marinaden 1 time eller mere, det er dog ikke et must.
Grill svinekammen direkte på risten eller tilbered den i ovnen, - pensl den med resten af marinaden undervejs, og vend den når halvdelen af tiden er gået. Den skal have ca. 45 min. ved 200 grader, - til den rammer en kerne temperatur på 62-65 grader, - lad den derefter trække i 5-10 min. inden den skæres ud. Jeg tilberedte den på grillen (under låg), - medium blus og vendte den af nogle omgange.