2-3spskfintrevet appelsinskal – skal af 1 1/2 appelsin
75gsukker
1æg
3æggeblommer
50gsmør, skåret i tern
Sådan gør du
Blend sukker og appelsinskal i en minihakker, til appelsinskal og sukker er mixet godt sammen.*Dette step kan du undlade, da din appelsin curd alligevel skal sigtes efter tilberedning, – men appelsinskallen afgiver endnu mere smag og aroma ved at blende det først.
Hæld æg, æggeblommer, appelsinsaft, appelsinskal og sukker i en gryde, og varm det op ved svag til middel varmer, – pisk i det konstant.
Når din appelsin curd begynder at tage temperatur rører du smørret i lidt ad gangen, – stadig under konstant omrøring.
Skru ned til lav varme, og pisk fortsat i din appelsin curd til den tykner, – det tager ca. 10-12 minutter.*Hold den under 80 grader. Bliver den varmere vil æggene sætte sig som en portion røræg. Brug derfor gerne et termometer hvis du er i tvivl.
Når cremen er tyknet let, – husk den tykner yderligere når den kommer på køl, hælder du den igennem en finmasket sigte, og ned i et skoldet syltetøjsglas.*Ønsker du din appelsin curd mere fast, skal du lade det tykne en smule mere i gryden.
Opbevar din appelsin curd på køl i et tætlukket glas, der holder den sig fint i 8-10 dage.