Opskrift på den virale Anna Paul Turkish Pasta - pasta med oksekød, græsk yoghurt og paprikasmør.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Tyrkisk
Nøgleord Nem pasta, Viral
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 910kcal
Ingredienser
Kødet
500ghakket oksekød - ikke for magert
1løg, hakket
2-3tsksød paprika
1tskløgpulver
Olie
Salt og friskkværnet peber
Smørsauce
80gsmør
1spsksød paprika
Chiliflager (kan undlades)
Yoghurtdressing
4dlgræsk yoghurt
3fedhvidløg, revet eller presset
Salt og friskkværnet peber
Derudover
400gpasta
Tomater, skåret i tern
Finthakket persille
Sådan gør du
Varm en sjat olie op på en pande, og steg kødet af ved god høj varme. Når det er let brunet tilsættes løg og krydderier og kødet krydres med salt og friskkværnet peber.
Lad kødet stege videre, stadig ved god høj varme - til det er let sprød og godt brunet.Sæt samtidig en gryde over med godt saltet vand og kog pastaen al dente.
Imens kødet tilbereder laves smørsaucen og yoghurtdressingen.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt paprika og chiliflager efter temperament. Lad smørblandingen stå ved svag til middel varme og trække smag.Pas på det ikke brænder på.
Rør yoghurten sammen med hvidløg og krydr med salt og friskkværnet peber.
Dræn pastaen for væde og fordel den i 4 dybe tallerkener.
Top med masser af yoghurtdressing, det lækre let sprøde oksekød, paprika smør og masser af friske tomater og persille.